Invazia romanilor in Marea Britanie, la cifre ridicole. Ambasadorul Romaniei: Companiile vor sa faca angajari

Mult temuta „invazie” a romanilor si bulgarilor in Marea Britanie se lasa asteptata. In primele zece zile ale anului fara restrictii pe piata muncii, au ajuns in Regatul Unit doar 24 de romani, potrivit cifrelor enuntate de Ambasada Romaniei.

Ambasadorul roman in Marea Britanie, Ion Jinga, a anuntat ca, in mod contrar temerilor prezentate de presa si de politicieni deopotriva, zece companii au sunat la ambasada si au anuntat ca vor sa angajeze romani, scrie The Telegraph.

Toate tarile europene pot cere, conform unei directive UE, inregistrarea noilor veniti. Totusi, in timp ce Olanda face deja acest lucru, Marea Britanie nu se sinchiseste sa tina o evidenta. Astfel, potrivit cifrelor, si in Olanda, au sosit pana acum 21 de romani.

„Nu vad niciun motiv pentru care Olanda ar putea sa fie mai putin atractiva decat Marea Britanie, avand in vedere ca olandezii au in plus proximitatea geografica”, a declarat ambasadorul Ion Jinga.

Diplomatul a subliniat si faptul ca, in ceea ce priveste companiile, romanii sunt asteptati cu mare interes, contrar campaniei anti-imigratie din presa. „Companiile britanice au scos la consurs peste 5.000 de posturi pe piata joburilor care cer o calificare profesionala inalta”, a declarat ambasadorul.

Financial Times: Romanii nu vor sa vina in Marea Britanie „rasista” (Video)

Statul roman incearca acum sa tina cat mai multi oameni acasa pentru a ajuta la cresterea economica.

„Autoritatile romane sunt preocupate sa ofere oamenilor motive solide pentru a ramane in tara ca sa poata sustine cresterea economica. Totusi, libera miscare este un pilon fundamental al Uniunii Europene si cetatenii europeni au dreptul de a decide unde vor sa locuiasca si sa munceasca in cadrul Uniunii”, a mai declarat diplomatul roman.

//

Anunțuri

Un gând despre „Invazia romanilor in Marea Britanie, la cifre ridicole. Ambasadorul Romaniei: Companiile vor sa faca angajari

  1. Pingback: Ambasadorul roman in Marea Britanie, despre imigratie: E o mare diferenta intre perceptii si realitate | Study, Work, Training in UK

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s