Ambasadorul roman in Marea Britanie, despre imigratie: E o mare diferenta intre perceptii si realitate

Ambasadorul roman la Londra, Ion Jinga, continua sa dea asigurari ca concetatenii sai nu vor „invada” Marea Britanie, in ciuda temerilor provocate de ridicarea restrictiilor pe piata muncii pentru cetatenii din Romania.

Diplomatul roman a spus ca nu s-a inregistrat vreo crestere a cererilor catre Ambasada, de la inceputul anului, comparativ cu luna ianuarie 2013, scrie Huffington Post.

„Departamentul consular al Ambasadei noastre nu a inregistrat o crestere a numarului de servicii solicitate de cetatenii romani in ultima luna, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2013”, a declarat Ion Jinga.

Acesta a confirmat ca nu poate sti cu siguranta cati romani au ajuns in Regatul Unit, in luna ianuarie, pana cand nu vor fi publicate cifre oficiale, in luna mai.

Insa ambasadorul a criticat estimarile de pana acum, afirmand ca exista „un camp imens deschis speculatiilor exploatate de presa tabloida si de politicienii xenofobi”.

Crestere masiva a locurilor de munca puse de britanici la dispozitia romanilor

„Presa contureaza opinia publica si, asa cum putem vedea, este un decalaj clar intre predictii, perceptie si realitate, cand vine vorba despre imigratia romanilor in Regatul Unit”, a afirmat Jinga.

Prim-ministrul britanic David Cameron a declarat, pe 26 ianuarie, ca nivelurile imigratiei din Romania si Bulgaria erau „rezonabile”.

Nu au fost publicate cifre oficiale privind numarul celor care au profitat de noile reglementari, insa Ambasada Bulgariei din Marea Britanie a transmis, sambata, ca nu s-a inregistrat nicio crestere a numarului de imigranti, potrivit informatiilor furnizate de companiile aeriene si de transport.

Invazia romanilor in Marea Britanie, la cifre ridicole. Ambasadorul Romaniei: Companiile vor sa faca angajari

Pe 1 ianuarie, restrictiile de pe piata muncii aplicate romanilor si bulgarilor care vin in Regatul Unit au fost ridicate, provocand o dezbatere aprinsa cu avertizari despre un „val” de sosiri din cele doua tari.

//

//

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s