Studiile in UK – o provocare?

Tot mai multi elevi sau studenti romani aleg sa mearga la studii in alte tari, precum: Danemarca, Anglia sau Olanda. In ultimii ani, numarul acestora continua sa creasca, in conditiile in care odata cu intrarea in Uniunea Europeana procedura de inscriere la o facultate din strainatate s-a simplificat pentru romani. Cele mai mari beneficii ale sistemelor de invatamant din marile centre universitare din Europa sunt invatarea intr-un mediu international intr-o limba straina, accentul pus pe partea practica, dar si oportunitatile oferite dupa aceea pe piata muncii din tara respectiva.

V-am facut curiosi? Intrebati echipa noastra despre programul Training in UK!

Business, arhitectura, design multimedia sau IT sunt principalele programe de licenta pe care le aleg studentii si elevii romani care invata in centrele universitare din alte tari. Cei mai multi dintre ei isi doresc sa invete alaturi de tineri din diferite culturi, insa unii vor sa se specializeze la universitati europene cu gandul ca vor putea sa se stabileasca si sa isi gaseasca un loc de munca in tara in care invata.

Am observat an de an o crestere a interesului elevilor romani de a studia in strainatate. Multi dintre ei acceseaza programe de studiu mai scurte, pentru a face experienta si asta ii convinge definitiv sa mearga pe un program intreg. Multi dintre ei stiu ca studiile in strainatate le ofera o deschidere mai larga sau vor sa stea intr-un mediu international, sa se pregateasca intr-o alta cultura, un alt sistem educational si eventual, daca vin in Romania sa poata crea o diferenta sau sa aduca un plus”, a precizat Eduard Partenie, consilier educational in cadrul Centrului de Educatie Internationala (IEC).

Primul semestru se dovedeste a fi cel mai greu pentru studentii romani de la universitatile din strainatate. Pe langa acomodarea cu profesorii, colegii sau noua locuinta, acestia trebuie sa faca fata unui sistem nou de invatamant. Spre exemplu, in cadrul Universitatii ZIBAT , cursurile sunt tinute in limba engleza, iar studentii lucreaza in echipe. Acestia primesc indrumari din partea profesorilor, iar accentul este pus pe interactiune si comunicare.

Cea mai mare provocare este sa se obisnuiasca cu munca in echipa, pentru ca foarte multe cerinte sunt rezolvate in grupuri. Un student poate sa le rezolve, insa daca sunt cinci sau sase persoane, de cele mai multe ori vin cu solutii mult mai bune, pentru ca pot sa discute unul cu celalalt. Totodata, sunt supravegheati de un profesor cu care se intalnesc regulat si cu care se consulta. Asta este foarte diferit. Nu avem ore la care profesorii doar citesc si studentii iau notite, intotdeauna se bazeaza pe dialog si avem interactiune si discutii”, a explicat Lene Knudsen, consilier al studentilor si coordonator intern in cadrul ZIBAT University.

Vreti munca in echipa? Alaturati-va echipei noastre de Training in UK

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s