Enciclopedie partiala Anglia

Intrucat va pregatiti sa plecati la munca in Anglia prin Training in UK, ar fi bine sa ne punem la curent cu cateva informatii:

Stiati ca:

  • Pentru unii, Anglia este sinonim cu Marea Britanie sau chiar cu Regatul Unit, lucru care insa este incorect si-i atinge pe scotieni, galezi si nord-irlandezi.
  • Oasele si uneltele din piatra (cremene) gasite în Norfolk și Suffolk dovedesc că Homo erectus a trait pe teritoriul Angliei de azi acum 700.000 de ani;
  • Anglia se intinde pe 2/3 din centrul si sudul insulei Marea Britanie, plus insulele dinspre coasta din larg, dintre care cea mai mare este Insula Wight. Anglia se invecinează la nord cu Scotia si la vest cu tara Galilor. Este mai aproape de Europa continentala decat oricare alta parte a Britaniei, separata de Franta de 52 km de mare (22 mile nautice). Tunelul Canalului, langa Folkstone leagă direct Anglia de Europa continentală. Granita engleză – franceză este la jumatatea drumului de-a lungul tunelului.
  • Londra este capitala Angliei dar si capitala Regatului Unit. Aglomeratia urbana a Londrei numără aproximativ 7.350.000 de locuitori.
  • Anglia are o clima temperata, cu multa ploaie în timpul anului, desi anotimpurile sunt foarte variate in temperatura (dar nu ca la noi). (sursa wikipedia)

 

Asadar, nu uitati, cand plecati in Training in UK, sa va luati si umbrela. Si nu uitati sa ne impartasiti impresii!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s